Kaferdra müdiri Elmira Qocayeva sertifikatla mükafatlandırılıb.

28 Oktyabr 2019

BMT-nin Uşaq Fondu (UNİSEF), Gənclər və İdman Nazirliyi, Təhsil Nazirliyi və Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Dövlət İdarəçilik Akademiyasının dəstəyi ilə oktyabrın 17-də “Gənclər sektorunun idarə edilməsi və gənclər siyasəti üzrə 1-ci Magistr proqramı”nın təqdimat mərasimi keçirilib.

Tədbirdə gənclər siyasətinin dinamik inkişafı və gənclərlə birbaşa işləyən mütəxəssis ordusunun hazırlanması prosesinin vacibliyi məsələsi diqqətə çatdırılb. Müvafiq qurumun təşəbbüsünü dəstəkləyən BMT-nin Uşaq Fondu bu layihəyə beynəlxalq ekspertlər qismində Estoniyanın Tallinn Dövlət Universitetinin mütəxəssislərini cəlb edib.

UNİSEF-in ölkəmizdəki nümayəndəliyinin rəhbəri Edvard Karvardin qeyd edib ki, magistr proqramı tərtib olunarkən gənclərlə iş üzrə təxminən 500 mütəxəssisin rəyi nəzərə alınıb. 2018-2019-cu illərdə altı ali təhsil müəssisəsi - Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Dövlət İdarəçilik Akademiyası, Bakı Dövlət Universiteti, Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universiteti, Azərbaycan Turizm və Menecment Universiteti, Azərbaycan Universiteti və Gəncə Dövlət Universiteti bu proqramın tətbiqinə başlayıb. Proqram ixtisaslaşma ilə bağlı tədris planlarına uyğunlaşdırılıb. Bu ali təhsil müəssisəsinin mütəxəssisləri tərəfindən UNİSEF-in Estoniyadan olan ekspertinin rəhbərliyi ilə magistr proqram üzrə 13 akademik kurs hazırlanıb. Təqdimat mərasimində Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetinin (ATMU) “Sosial menecment” fakültəsinin dekan müavini Sabir Quluzadə və Marketinq kafedrasının müdiri Elmira Qocayeva iştirak edib. Ali təhsil müəssisəsilərinin nümayəndələri sırasında ATMU-nun kafedra müdiri Elmira Qocayeva adıçəkilən proqramın təqdimat mərasimində sertifikatla mükafatlandırılıb.

Qeyd etmək lazımdır ki,ki, layihənin ikinci mərhələsində - növbəti iki il ərzində Tallinn Dövlət Universitetinin köməyi və UNİSEF-in dəstəyi ilə Azərbaycan və Estoniya arasında “Gənclərlə iş” ixtisası üzrə müəllim mübadiləsi aparılaca.

Arzu Qafarov

Karyera və kommunikasiya şöbəsinin mütəxəssisi